Bengkel Penulisan dan Penerbitan Buku

tulis dan terbit buku serta novel

BACA SAMPAI HABIS! NANTI DAPAT E-BOOK FREE!

 

PERKARA PENTING YANG ANDA PERLU TAHU!

Menulis buku dan kemudian menerbitkannya sendiri jauh lebih menguntungkan berbanding menerbitkannya dengan penerbit lain. Ini fakta!

                Dengan menjadi seorang self-publisher, anda boleh menikmati keuntungan sehingga 80% sedangkan, jika anda makan royalti dengan penerbit, anda hanya mampu dapat sekitar 10% daripada hasil jualan buku. Itu pun kalau dapat royalti. Ada juga penerbit yang tak mampu bayar royalti dan akhirnya gulung tikar atau lesap. Penulis tak dapat apa-apa. Ini kisah benar! Saya sendiri pernah mengalaminya. Sejak itu, saya fokus menerbitkan buku sendiri. Puas hati! Ya, saya puas hati menerbitkan buku sendiri. Rezeki, alhamdulillah.

SAYA NAK KONGSIKAN ILMU & PENGALAMAN SAYA DENGAN ANDA!

Sebelum tu, saya nak perkenalkan diri. Saya, Khairy Tajudin (sila follow FB saya) merupakan seorang penulis, penerbit dan jurulatih penulisan. Sehingga kini, saya telah menganjurkan lebih 30 buah bengkel penulisan & penerbitan buku di seluruh negara bermula tahun 2013.

Saya nak kongsikan ilmu menerbitkan buku sendiri ini dengan anda yang berminat untuk belajar.
Saya menawarkan 3 pilihan (anda pilih salah satu atau ambil semuanya):

 

1. Hadir di bengkel saya pada tarikh dan masa yang dijadualkan (sila WhatsApp 0194702839

untuk mengetahui jadual terkini)

2. Join kelas saya secara online pada bila-bila masa.

3. Beli DVD rakaman bengkel dan tonton bila-bila masa.

 

Anda pilihlah sendiri, yang mana satu anda suka.

Dengan menghadiri bengkel penulisan & penerbitan buku yang saya anjurkan, para peserta akan dapat:

1. Belajar menulis buku fiksyen (novel, cerpen, anekdot dll) dan bukan fiksyen termasuk buku ilmiah, motivasi, sejarah dll.

2. Belajar terbit sendiri buku cara paling mudah dan murah.

3. Belajar jual sendiri buku secara online atau offline.

Dalam setiap bengkel penulisan & penerbitan saya, saya akan berikan secara percuma:

 3 buah ebook berjudul (Buat Duit dengan Penulisan, Dari Idea Menjadi Duit dan Rahsia Penulisan Novel Best Seller)

– Satu atau dua buah buku terbitan saya sendiri iaitu KTR Press (jika hadir ke bengkel)

Dalam bengkel penulisan & penerbitan ini, anda akan belajar:

 

1. Memahami setiap proses dalam penerbitan buku bermula dari penulisan, penyuntingan, design buku, cetak dan pemasaran.

2. Cara menulis buku menggunakan gajet (smartphone, tablet dll) dengan cepat dan tersusun.

3. Cara memohon ISBN dan PDP daripada Perpustakaan Negara Malaysia (PNM) bagi mendapatkan hakcipta penerbitan buku.

4. Cara mencari dan berurusan dengan designer untuk membuat cover buku dan layout.

5. Cara memohon Dana Penulis kepada PNM supaya buku dapat dijual kepada PNM dalam angka yang besar.

6. Cara berurusan dengan pihak pencetak.

7. Cara menjimatkan kos penerbitan.

8. Cara menerbitkan buku mengikut permintaan (print on demand).

9. Cara memasarkan buku ke kedai-kedai buku ke seluruh negara cara mudah dan efektif.

10. Cara menjual buku sendiri secara online dan offline.

 

dan BANYAK LAGI ILMU!

 

Jika anda berminat untuk hadir ke bengkel penulisan & penerbitan ini, sila KLIK sini

 

LEPAS DATANG BENGKEL NI, DAH BOLEH TERBIT BUKU KE?

Ya, jika anda amalkan apa yang saya ajar, anda mampu untuk terbit buku sendiri.

Ni antara peserta saya yang telah berjaya terbit buku sendiri. Beliau adalah seorang penulis novel dan skrip drama.

Ustaz A. Ubaidullah Alias semasa dalam bengkel di Kelantan.

Buku yang diterbitkan sendiri selepas bengkel

Selain itu, saya juga menawarkan kepada para peserta untuk menyertai projek antologi iaitu gabungan cerpen atau anekdot untuk diterbitkan secara berjemaah. Setakat ini, sudah lebih 10 buah antologi cerpen dan 2 buah antologi anekdot hasil karya para peserta telah diterbitkan. 

 

Komen otai

Projek Anekdot ini adalah antara buku yang dihasilkan bersama-sama peserta bengkel

Dan juga antologi anekdot ini, juga dihasilkan oleh para peserta

APA KATA PESERTA BENGKEL SAYA?

 

Saya muatkan sedikit komen mereka ya!

ANDA SIBUK, TAK ADA MASA NAK HADIR? 

BOLEH JOIN KELAS SECARA ONLINE DI FACEBOOK DAN WHATSAPP!

 

Para peserta akan dimasukkan ke dalam Secret Group di FACEBOOK dan di sanalah saya akan live dan telah banyak video saya telah sediakan untuk korang tonton.

Korang boleh bertanya terus melalui ruang komen dan saya akan bagi jawapan. So, nampak macam hadir secara face to face jugak kan? Kalau korang tertinggal kelas live, jangan sedih kerana korang masih boleh tonton pada bila-bila masa yang anda ada masa. Bahkan, boleh tengok berulang-ulang kali sampai faham. Saya juga akan topup tip-tip lain ke dalam group dari semasa ke semasa. So, sekali sahaja masuk, manfaatnya berpanjangan.

Korang juga akan saya masukkan ke dalam group WhatsApp supaya dapat bergebang-gebang pasal ilmu penulisan.

Lihat apa kata para pelajar kelas online saya

 

NAK JOIN KELAS SECARA ONLINE? KLIK SINI!

MASIH TIADA MASA NAK JOIN WALAUPUN KE KELAS SECARA ONLINE?

TAKPA, KAMI ADA DVD!

 

Saya ada alternatif sama ada anda dapatkan DVD RAKAMAN BENGKEL LENGKAP!

Anda juga boleh mendapatkan DVD rakaman sebenar bengkel pada harga RM100 sahaja (free postage)! Anda juga akan mendapat 3 buah ebook di atas secara percuma dengan pembelian DVD ini.

Untuk pembelian DVD, sila klik sini:

 

Lihat, apa dia kata?

komen seorang penonton DVD

 

NAK BELI DVD? KLIK SINI

 

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA SAMPAI HABIS. BAGI MEMBALAS JASA BAIK ANDA MELUANGKAN MASA DI PAGE INI, NAH, SAYA BELANJA SEBUAH E-BOOK.

HARGA E-BOOK INI IALAH RM50! TAPI, SAYA BAGI PERCUMA JE!

Jom download ebook ini.

Ikut langkah ini:
1. Masukkan nama dan emel (paling bagus guna gmail)
2. Kemudian, semak emel anda. Jika tak nampak kat INBOX, semak dalam SPAM.
3. Jika ada di dalam SPAM, sila klik NOT A SPAM.

Okey, boleh download sekarang!

 

Full name

 

 

E-mail address

 

 

 


BUTTON

 

Jemput follow:

Telegram@selfpublisher
Instagram@imamtulangrusuk
Page@Bengkel Penulisan Kreatif

18 Responses

  1. ainilee says:

    Ingin menyertai bengkel

  2. Noriah says:

    Ingin menyertai bengkel pd 2016. Harap dpt jadual.

  3. Said says:

    Assalamualaikum

    Sy berminat untuk mngetahui lebih lanjut tntng bengkel penulisan yg tuan anjurkan.

    T kasih

  4. Noor Heyati @ Hayati Binti Yahya says:

    Assaalam tuan.. saya amat berminat utk myertai bengkel / kursus penulisan novel. Harap pihak tuan dapat berikan info yg berkenaan. Kerjasama dan perhatian dari pihak tuan amat saya harapkan dan hargai. Boleh info saya melalui wsapp 012 7542522 atau call/sms 017 7597222. Tq.

  5. Ingin menyertai bengkel. Kalau ada kat Penang, tolong beritahu saya

  6. Alwani Hamzah says:

    Tuan, bila lagi kursus ini bakal berlangsung..? Tak mahu buka bengkel di sebelah timur ke..?

  7. Jaja says:

    Sye berminat dgn bengkel penulisan novel. If ada bengkel di area Kuantan, Pahang atau Kemaman, Terengganu, sila maklumkan saya ye. TQ

  8. Haura Mawar says:

    Assalamualaikum, ada x bengkel penulisan bulan disember 2016?? Sy nk join, sbb baru habis SPM,,

  9. Salina Salleh says:

    Ada lagikah kelas penulisan online? Boleh email kepada saya cara nak sertai?

  10. Lily says:

    Assalamualaikum..ada lg x bengkel penulisan yg available utk 2017?

  1. December 24, 2014

    […] Bengkel Penulisan Novel […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *